FAQ / Gy.i.k

1. Tudsz-e meghívót küldeni, adok érte kiscicát / nagycicát / asszonyt / nagymamát / csokit / nemverlekmeg / stb.

NEM. A játék jelenlegi formájában erre nincs lehetőség, regisztrálni kell az ingress.com oldalon, és vagy kapsz meghívót vagy nem … (van akinek 24 órán belül megjött és vígan játszik, van aki két hónapja hiába vár… )

2. Működik-e a játék iPhone-on, Windows-on, Linuxon, Nokia/Symbian-on …. stb.

NEM. A játék kizárólag GPS-el ellátott Androidos eszközökön fut. (Mock location, GPS tethering, külső GPS NEM támogatott, mindenféle megoldás ugyan létezik, de ezek lehetővé tesznek csalást, ezért szűrik, ellenőrzik, figyelnek… )

3. Kell-e más a GPS-es androidos eszközön kívül ? (Tableten működik ?)

IGEN. Folyamatos adatkapcsolatot feltételez, ezért pl. csak olyan tableten működik, amin van valamilyen internet. Lehetőleg nem wifi, mert a legtöbb portál közelében nincs ilyesmi. (USB-s stick-ekkel MEGY, esetleg telefonról wifin megosztott nettel is.)

4. Mi az ami nem feltétel, de hasznos ?

  • Hatmillió-trillió-csillió akkumlátor. Komolyan. A GPS és netforgalom miatt, no meg hogy folyamatosan megy az app., nagyon gyorsan fogy a telefon akksija. Folyamatos játék esetén 3-4 óra a max. amire számíthatunk. Ezt MEG LEHET hosszabbítani többféleképpen.
  • Plussz akku. (drága, csereberélni nyűgös dolog.)
  • Meki. (Beülsz egy mekibe, eszel valamit ami lehetőleg nem túl egészségtelen ( = iszol egy teát) és közben feltöltöd a laptopoknak fenntartott helyek közelében lévő konnektorokból a telefont. Nem túl gyors, de van közben időd olvasni, beszélgetni, gondolkodni a világ dolgain.) Jótanács: néhány mekiben KI VAN KAPCSOLVA az áram a konnektorban, külön kell kérni hogy legyen (pl. Astoria, Jászai … )
  • Tablet. (Igen, komolyan. Ha a tablet mikrousb-usb átalakítójába bedugod a telefonod mikrousb-usb kábelét, és a tableten MOUNTolod a telefont, amin USB Storage-et választasz ki, akkor nemcsak látni fogja a tablet a telefon kártyáját, de TÖLTI is még standby üzemmódban is … sőt, én tudom direktbe is használni a telefont miközben egy kábellel a táskámban lévő tabletre van kötve, így elég sokat lehet játszani … (pl. az én 6000m-es tabletemről 16-20 órát is folyamatosan (!)
  • Szoftver: valami Keep on dolog, hogy ne kapcsoljon ki a telefon
  • Szoftver: XMP kalkulátor, hogy tudd, van-e értelme elkezdeni rombolni azzal amid van
  • Szoftver: Portál kalkulátor, hogy ki tudd számítani mit mivel köss össze milyen távolságban

5. Megkaptam az invite-ot, letöltöttem az app-ot, de Kiskunjászszegedröcsögén lakom és én vagyok a helyi remete az erdőben, egy portál sincsen, most akkor mivan ? 

Javasolj portálokat! Azaz: keress valami helyi nevezetességet (szobor, várrom, régi épület, könyvtár, grófi kastély, faluszéli Máriaszobor oké, részeg Pistabácsi földönfekve a kocsmaelőtt kutyátölelgetve nem annyira.) és csinálj róla egy képet a telefonoddal, MIKÖZBEN BE VAN KAPCSOLVA A GPS és ENGEDÉLYEZVE VAN a geotagging. Ezek után nincs más dolgod, mint megosztani a képet az újonnan megjelent NIA Super Ops lehetőséggel, elnevezni hogy mit ábrázol és már mehet is. A javaslatok 4-6 hét kiértékelés után jelennek meg vagy vesznek el, értesítést nem kapsz róla, érdemes figyelni megjelenik-e a térképen.

Továbbá: ha nincs a közelben portál, figyeld az eseményeket, és fejtsd meg a kódokat ezzel mindenféle ajándékokat szerezvén (fegyverek, rezonátorok, kulcsok, pajzsok… )

6. Az oktatóanyagot lenyomtam, azt kérdezi ez az izé, hogy ellenállok vagy megvilágosulok-e inkább ?

Egyértelmű. Megvilágosodsz. :) (De csak mert én is ezt választottam… )
Egyébként a két oldal teljesen ugyanaz, leszámítva a színeket: az Ellenállás kék, a Megilágosultak zöldek. Max. annyi a különbség, hogy mi fogunk nyerni :)

7. Hackelgetek, hackelgetek … erre azt mondja a nyomorult portál, hogy kiégett… most akkor mi van ?

Egy portált 5 percenként max. 4-szer lehet meghekkelni, utána 4 órán keresztül kiégett stádiumban van, ezek után visszamehetsz megint. Természetesen ezek személyes beállítások: ha más fogyaszott le egy portált pár perccel előtted, te attól még ugyanúgy tudod használni.

8. Az intel map-on látom, hogy változnak a számok, elég gyorsan, akár milliós nagyságrendben … ennyien hagyják abba … ?

A térkép NEM az aktív játékosokat mutatja, hanem a háromszög alakú mezők által körbefogott lakosság számát azaz a játék globális állását.

9. Képzeld, ismerek egy olyan oldalt, hogy google.com, és mivel nagyon trükkös vagyok, kerestem passcode-okat, de INVALID_CODE és ALREADY_REDEEMED a válasz … most akkor WTF?!

A passkódok rendkívűl kérészéletűek. Gyakran az első megfejtés utáni 20-25 perccel később már nem érvényesek, adott darabszámban lehet őket felhasználni. Megoldás ? Fejsd meg őket előbb mint mások — vagy dolgozz együtt a világgal.
(Megjegyzés: ELKÉPESZTŐEN okos emberek jönnek rá trükkösebbnél trükkösebben elrejtett dolgokra, a csapatmunka legjobb példáit láttam az elmúlt időszakban… )

10. “Nagyon trükkös srác vagyok, tudok GPS-t fakelni, meg 8 accounttal játszom és letolok mindenkit, ez helyes így ?”

Szerinted ? :) Ha ezt csinálod, az kiderül. Előbb vagy utóbb. Mi sem azért játszunk rendesen, mert nem tudnánk másképpen. Amúgy pedig lehet jelenteni ha valakire gyanakszik az ember, és hidd el, figyel mindenki mindenkit … ha 5 perccel ezelőtt még debrecenben voltál most meg győrben linkelsz, az a logokból kiderül. Másrészt ugyebár a GPS adatok és a wifi/net adatok ha nagyon különböznek a google-nál, észre fogják venni és ki fognak zárni … aztán mehet a sírásrívás … Ugyanez vonatkozik arra is, ha több acc-cal játszol, esetleg akár két telefonon, bár ezt nehezebb bizonyítani. (pl. nemrég kizártak egy házaspárt ha lehet hinni a hírnek, mert mindennap együtt mentek játszani és valaki azt gondolta, egy ember a kettő … ) Szóval … okosan … :)

Nem gondolom, hogy megérné csalni. (Különben is: mi értelme van az egésznek, ha ugyanúgy a kanapén kockulsz továbbra is ? :) ) … ja, és mi is idegesek leszünk tőle :) )))

Add a comment